Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ


Στις Ελληνικές επαρχίες στηρίζει τους υποψηφίους του MEGA, εκτός από Χειμάρρα, Αλύκο και Νάρτα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Ριντβαν Μπότε, ανακοίνωσε πριν λίγο όλους τους υποψηφίους έπαρχους και δήμαρχους που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 του Μάη 2011.
Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των επαρχιών Δίβρης, Λιβαδειάς, Μεσοποτάμου, Φοινίκης, Άνω Δερόπολης, Κάτω Δερόπολης και Πωγώνι λέγοντας ότι θα στηρίξουν  τους υποψηφίους των συνεργαζόμενων μικρότερων κομμάτων.
Άλλες περιοχές ελληνικού ενδιαφέροντος είναι ο Δήμος Αργυροκάστρου που δεν ανακοινώθηκε υποψήφιος  και μάλλον θα στηριχθεί υποψήφιου του LSI, ο Δήμος Κορυτσάς που θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά ο ελληνικής καταγωγής Ανδρέας Μάνος, ο Δήμος Αγίων Σαράντα όπου υποψήφιος για τρίτη φορά μετά από δύο νικηφόρες καθόδους θα είναι ο Εντμοντ Γκιόκα, ο Δήμος Χειμάρρας με τον επιχειρηματία Σεβαστιανό Πρίφτη.
Μεγαλύτερη αίσθηση όμως προκαλούν οι υποψηφιότητες στις Επαρχίες Αλύκου και Νάρτας όπου οι δύο εν ενεργεία έπαρχοι κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές με το χρίσμα του ΚΕΑΔ και θα διεκδικήσουν αυτή τη φορά τις ίδιες επαρχίες με το κυβερνών κόμμα.  Ο έπαρχος Νάρτας Φρέντο Μπερμπέρης, ήταν από τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας που είχαν απομακρυνθεί μετά τη διάσπαση του 2009 και φαίνεται να προτιμάει ο ίδιος το ΔΚ αντί του MEGA. Για την επαρχία Αλύκου ο έπαρχος Ηλίας Θανάσης θεωρεί την επιλογή Καίση παράλογη, προϊών περιέργων συμμαχιών έξω από την Ομόνοια και θεωρείσε χρέος του να διεκδικήσει για μία δεύτερη φορά την επαρχία. Το MEGA δεν συμφώνησε στην υποψηφιότητα Θανάση καθώς δεν μπορούσαν να του συγχωρέσουν τη στάση του υπερασπίζοντας την Ομόνοια, το ΚΕΑΔ και τους πρόεδρούς τους στα γνωστά επεισόδια του προηγούμενο Δεκεμβρίου στο Αλύκο. Το ΔΚ θεωρώντας πολύ σημαντικό  τον παράγοντα Τσούκας αλλά και τα σημαντικά ποσοστά που έχει ο νυν έπαρχος σε πολλά χωριά θεωρεί τον Θανάση υποψηφιότητα νίκης και τον στηρίζουν οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου