Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011







Οι απογραφείς, σύμφωνα με το κανάλι Top Channel, αντιμετώπισαν στο χωριό Shengjergj (Αγιώργης) αυτό που «φοβούνταν» οι αρχές. Οι κάτοικοι του χωριού αυτού θέλουν να δηλώσουν έλληνες, ενώ οι απογραφείς τους ζητούν πιστοποιητικά ώστε να ελέγξουν τι αναγράφεται στα ληξιαρχεία. Επίσης οι κάτοικοι ζητούν φωτοτυπία της δήλωσής τους, εκφράζοντας στην πράξη την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν απέναντι στα αρμόδια όργανα της απογραφής.
Καθώς η απαίτηση των απογραφέων είναι παράνομη και φοβούμενη μια πιθανή κατακραυγή , διευθύντρια του ΙΝΣΤΑΤ Ινες Νούργια δήλωσε πως » οι απογραφείς δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν άλλα έγγραφα» ενώ συνέχισε να κάνει λόγο για επιβολή ποινών σε όσους δηλώσουν «ψευδή στοιχεία».
Επίσης η κυρία Νούργια, στην περίπτωση, σύμφωνα με αυτήν, θα δηλωθούν ψευδή στοιχεία, αυτά δεν θα ληφθούν υπόψη στο τελικό αποτέλεσμα.
Οι δηλώσεις αυτές της διευθύντριας του ΙΝΣΤΑΤ, αν μη τι άλλο, σημαίνουν πως το ΙΝΣΤΑΤ θα βγάλει αναφορικά με την εθνικότητα ένα αποτέλεσμα ήδη προαποφασισμένο από τις δομές του αλβανικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου