Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αλβανία τα απόβλητα της Ιταλίας


Ιταλικό σχέδιο δημιουργίας οκτώ μονάδων συστήματος επεξεργασίας υπολειμμάτων

Την επεξεργασία χιλιάδων τόνων υπολειμμάτων προερχόμενων από την Ιταλία προβλέπει η εφαρμογή, σε όλη την Αλβανία, του ιταλικού σχεδίου για την ανέργερση ενός ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας των αποβλήτων και υπολειμμάτων. Τελευταία νομική πράξη, που ανοίγει το δρόμο υλοποίησης του σχεδίου, ήταν η ψήφιση, από την αλβανική Βουλή, του νόμου «για την ολοκληρωμένη επεξεργασία των υπολειμμάτων».

 Η αλβανική εφημερίδα "Σέκουλι", σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι το σχέδιο έχει καταρτιστεί στην Απουλία της Ιταλίας και φέρει την ονομασία "SCORIA". Η δε διάρκειά του είναι 15ετής. Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, στην Αλβανία θα ανεγερθούν 8 μεγάλες επιχειρήσεις για τη συγκέντρωση και φυσική επεξεργασία των υπολειμμάτων. Οι περιοχές, όπου θα εγκατασταθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι- μεταξύ άλλων- το Αργυρόκαστρο, η Αυλώνα, το Ελμπασάν και το Μπεράτι . Στην Αυλώνα, τη Σκόδρα και το Μαλίκι της Κορυτσάς θα ανεγερθούν τρία επιπλέον συγκροτήματα βιομηχανικής επεξεργασίας των υπολειμμάτων.

 Το μεγαλύτερο συγκρότημα θα ανεγερθεί στο Μαλίκι της Κορυτσάς και θα καλύπτει μια έκταση 130 στρεμμάτων, με τη δυνατότητα επεξεργασίας του να διαμορφώνεται σε 1,5 εκατομμύρια κυβικά υπολειμμάτων, ημερησίως.
 Η ίδια εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές περιβαλλοντολογικών οργανώσεων στη χώρα, αναφέρει ότι προτού ακόμα ο νόμος τεθεί σε ισχύ, στο λιμάνι του Δυρραχίου αναμένεται να φθάσουν τα πρώτα πλοία με υπολείμματα από Ιταλία. Επισημαίνει, επίσης, ότι, η όλη επιχείρηση χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας, καθώς και αυστηρού και συγκεκριμένου νομικού πλαισίου, γεγονός, που, κατά την εφημερίδα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αλβανία σε χώρα εισαγόμενων επικίνδυνων ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

1866

http://earthquakes.findthedata.org/detail/1947/Albania-Narta-Vlore-Kanina

Ερώτηση: Πότε ήταν η Αλβανία: Narta, Αυλώνα, KaninaΣεισμός στην Αλβανία;

Απάντηση: Η Αλβανία: Narta, Αυλώνα, Kanina σεισμός έγινε στις 9:(άγνωστος) στις 2 Ιανουαρίου, 1866 .

Αλβανία: Narta, Αυλώνα, Kanina

Μέση Διάγραμμα ώρα
Μέση Διάγραμμα Ημέρα
Μέση Διάγραμμα Έτος
Έτος:1866
Surface Wave Μέγεθος:Άγνωστος
Τραυματισμοί:Άγνωστος
Θάνατοι:60
Βλάβη Σε Εκατομμύρια:Άγνωστος

Συχνές Ερωτήσεις για την Αλβανία: Narta, Αυλώνα, Kanina

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011



Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, Νάρτα (επισκευή)

Σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας


Η σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στους Αγίους Σαράντα, λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία αν λάβει κανείς υπόψη πως στην ημερήσια διάταξη είναι και το θέμα της απογραφής. Αν και στη σχετική ανακοίνωση της 21ης Αυγούστου αναφέρονται και άλλα θέματα, είναι προφανές πως θα κυριαρχήσει το θέμα της απογραφής, ένα θέμα που συζητείται ευρέως από τη βορειοηπειρωτική κοινότητα σε Αλβανία και Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο θέσεων που κυκλοφόρησε προς ενημέρωση και διαβούλευση το Γ.Σ. της Ομόνοιας, η ΔΕΕΕΜ Ομόνοια θεωρεί πως λίγες εβδομάδες (δύο πλέον) πριν από την απογραφή » η Αλβανική Κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει και παλινδρομεί χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Είναι απορίας άξιο πως, ενώ δεν λαμβάνει τον κόπο να απαντήσει θεσμικά σε επιστολή του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και παραβιάζει κανόνες κοινοβουλευτικής διαφάνειας μην αποδεχόμενη εδώ και μήνες να απαντήσει σε σχετική επερώτηση του Προέδρου του ΚΕΑΔ, σπεύδει να ικανοποιήσει τροποποιήσεις νομοθετικές προτεινόμενες από δυνάμεις που παρεμποδιστικά και μόνο λειτουργούν στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της νοοτροπίας στη χώρα και πως επικρατεί ακόμη πλήρη αδιαφάνεια σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και ειδικά με την τελική μορφή και περιεχόμενο του Ερωτηματολογίου Απογραφής.»

Επίσης στο κείμενο καταγράφονται και κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε να καταστεί η διαδικασία και τα αποτελέσματα της πιστευτά από πλευράς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ενώ υπογραμμίζονται και ορισμένοι όροι τους οποίους θέτει η Ομόνοια. Σχετικά με τους όρους οι «Θέσεις» αναφέρουν πως «Εάν οι όροι τούτοι δεν εκπληρωθούν τότε το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ θεωρεί εκτεθειμένη τη διαδικασία και αδυνατεί να απευθύνει έκκληση συμμετοχής των μελών της ΕΕΜ σ’ αυτή.»

Πολιτικοί κύκλοι στη Μειονότητα, κυρίως προερχόμενοι από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, επισημαίνουν πως η κυβέρνηση Μπερίσα, αν και δείχνει «να κόπτεται» και να διατυμπανίζει πως η απογραφή εφαρμόζει τα διεθνή στάνταρς και συμπεριλαμβάνει την εθνικότητα και το θρήσκευμα, στην πράξη επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο να ελέγξει ότι σχετίζεται μ΄αυτό, ειδικά στις περιοχές όπου με πείσμα προσπαθεί να μην αποδώσει τα εθνικά δίκαια στους Βορειοηπειρώτες.

Ακόμα και σ΄αυτές που θεωρεί ως μειονοτικές, έχει διορίσει πρόσωπα τα οποία ελέγχει πλήρως. Ας μην ξεχνούμε πως οι δομές της κυβέρνησης Μπερίσα στη Δρόπολη και το Πωγώνι, άλλαξαν σχεδόν στο 100% τις επιτροπές ελέγχου που είχαν προτείνει οι έπαρχοι της Ομόνοιας.

Ωστόσο έχει «δραστηριοποιήσει» τα μειονοτικά του στελέχη, τον Μπάρκα και τον Ξέρα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους «ελληνες μειονοτικούς» πως η απογραφή τηρεί όλες τις προδιαγραφές και πως η μειονότητα δεν πρέπει να εισακούσει την Ομόνοια και το Ντούλε.

Την ίδια στιγμή σιωπή ιχθύος τηρεί το αποκαλούμενο «κόμμα των ελλήνων» ΜΕΓΚΑ, το οποίο ούτε καν έχει συγκαλέσει «τα όργανά του» μετά τη «βιβλική καταστροφή» των εκλογών της 8ης Μαίου.

από:  deropoli.com